maandag 9 december 2013

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van Nederland?


Bron: AD.nl
Gisterenavond werd de officiële jaarlijkse missverkiezing weer gehouden in Nederland. Tijdens de Miss Nederland verkiezing werd Tatjana Maul verkozen tot Miss Nederland World en Yasmin Verheijen tot Miss Nederland Universe.

Waarschijnlijk wisten velen van jullie niet dat de missverkiezing gisteravond gehouden werd, er was immers ook geen televisie uitzending. In Nederland is er  niet veel belangstelling voor missverkiezingen. Al vanaf de eerste verkiezing kwam er in Nederland veel kritiek van feministen die de verkiezing als vrouw onvriendelijk beschouwden.

Sindsdien is er veel veranderd. De Miss verkiezing is uitgegroeid van een ordinaire vleeskeuring waar meiden in bikini over het podium paradeerden naar een internationaal evenement.
Door de vele kritiek werd de rol van bikini's al snel zeer beperkt en was schoonheid alleen niet meer voldoende. Kandidaten moesten meer kunnen: een succesvolle studie, een topsportcarriére of een andere opvallende eigenschap werd een eis voor het deelnemen in de verkiezing.

Maar er is nog steeds een bikini ronde waar gisteren door de presentatrice nog werd gezegd dat ze onder de indruk was van de deelneemsters: 'Ik heb nog nooit zulke mooie billen en lichamen gezien'. Het bewijst maar weer wat het belangrijkste is waar het evenement om draait, schoonheid. Dat beïnvloed ons vrouwen enorm, we willen er natuurlijk allemaal zo perfect uitzien als de missen die we zien tijdens de verkiezingen.

De vrouwen zijn oud genoeg om te beslissen of ze willen deelnemen in dit soort wedstrijden. Bovendien draaien de verkiezingen niet langer alleen om schoonheid maar ook om talent en succes van vrouwen waardoor ik het niet langer beschouw als een vleeskeuring. Ik hoop alleen echt, dat er ooit een 'natural' ronde zal komen waar de missen geen make-up mogen dragen, zodat we hun natural beauty kunnen aanschouwen.

Ik wens Tatjana en Yasmin veel succes tijdens de internationale Miss World en Miss Universe verkiezing waar zij Nederland zullen vertegenwoordigen.