woensdag 11 december 2013

Geobsedeerd door perfectie

Wat drijft een jonge vrouw zo ver dat ze 10 plastische chirurgische ingrepen laat doen op één dag? Heidi Montag, wel bekend van de serie The Hills, is geobsedeerd door perfectheid. 

Bron: People

Heidi liet op haar 19e al aan haar neus, lippen en borsten sleutelen, maar op haar 23e was ze toe aan een grote beurt. Ze liet haar wenkbrauwen liften, verschillende botox injecties in haar gezicht, neus reconstructie, vet injecties in wangen, neus en lippen, kin reconstructie, liposuctie in haar nek, oren dichter tegen hoofd gebracht, borstvergroting en -lift, liposuctie op taille, heupen en binnen en buitenkant van benen en als laatste een kontlift. Dit allemaal werd in één dag gedaan!

Je kunt wel zeggen dat Heidi geobsedeerd is door plastische chirurgie. Heidi geeft toe dat de druk van de media en haar omgeving heeft bijgedragen aan haar onzekerheden. Vroeger is ze veel gepest waardoor ze al onzeker was en verhuizen naar Hollywood was de doorslag om iets aan haar lichaam te laten doen. Overal zag ze perfecte lichamen, waardoor ze nog onzekerder werd over zichzelf.

Heidi kreeg na de bekendmaking van alle cosmetische ingrepen die ze had laten doen enorm veel kritiek over haar heen, en terecht! De mate waarin zij heeft laten rotzooien met haar lichaam is gewoon abnormaal, ze is compleet doorgeslagen! Om nog niet eens te spreken over wat voor een slecht voorbeeld ze geeft aan heel wat jonge meiden die haar op tv zien!

Perfectiespiraal
Ik benoem dit gegeven als de perfectiespiraal. Vrouwen streven onder druk van de media naar perfectie, jonge meiden worden hierdoor ook weer be:ïnvloed en gaan ook streven naar perfectie. Er komt geen einde aan.

Wat vind jij van plastische chirurgie?