dinsdag 31 december 2013

7 stappen om je zelfbeeld te verbeteren

Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik heb er wel een: je zelfbeeld verbeteren! Door zeker van jezelf te zijn, wordt je veel gelukkiger. Hier zeven stappen om dat voornemen waar te maken en een knallend 2014 in te stappen!


  1. Ga voor de spiegel staan en maak een lijstje van alles wat je niet mooi vindt aan je lichaam. Schrijf daarna op een ander lijstje, voor ieder deel wat je niet mooi vindt aan jezelf, op wat je wel mooi vindt of wat je wil gaan doen om het te veranderen. Daarna moet je het eerste lijstje verbranden. Alle negativiteit ligt nu achter je. 
  2. Focus niet op het hebben van een perfect lijf, maar op het hebben van een gezond lichaam. Eet gezond, minder snoepen, meer water drinken en ga wat meer sporten. Hierdoor zul je er niet alleen beter uitzien, maar je ook beter voelen. 
  3. Ga geen sport doen die je niet leuk vind. Kies voor iets waar je plezier in hebt. Ik had zelf een hekel aan sporten, totdat ik bij mijn sportschool een lesje zumba explode probeerde. Een intensief uur sporten maar wel op leuke liedjes en dans.
  4. Concentreer je niet op wat je lelijk vindt, maar wat je mooi vindt aan jezelf. 
  5. Draag kleding waarin je je mooi voelt. Bij ieder figuur past ander soort kleding. Kijk dus niet naar de laatste modetrends, maar wat mooi op je lichaam staat. Tip voor de vrouwen: koop een mooi lingerie setje en draag dat onder je kleding. Niemand kan het zien, maar je voelt je er een stuk aantrekkelijker door. 
  6. Realiseer je dat jij veel kritiser over je lichaam bent dan anderen. 
  7. Accepteer wie je bent en hoe je eruit ziet. Als je zeker bent van jezelf, kom je veel beter over op andere mensen. Een positieve en spontane uitstraling doet veel meer dan uiterlijk!