donderdag 5 december 2013

Sint, alsjeblieft geen Barbie's op pakjesavond!

Vanavond is het pakjesavond. De avond waar jong en oud gezellig bij de haard smachtend zit te wachten op een bezoekje van Sint en Piet. Hopelijk brengen ze dit jaar geen Barbie's mee en als dat wel het geval is dan roep ik bij deze alle ouders op: 'Smijt die zooi bij het grof vuil!'. Misschien vindt u mij nu lomp en overdreven maar later zult u terugdenken aan deze post en mij bedanken dat uw dochter geen eetprobleem of plastische chirurgie heeft overgehouden aan haar ervaring met dit stuk speelgoed.

Barbie's hebben namelijk een slechte invloed op uw kinderen. De bekende poppen hebben langere benen dan een gemiddeld model, een grote boezem, perfecte huid, een super smalle taille en de BMI waarvan de criteria past bij een persoon met anorexia. Dit zijn zeer onrealistische maten voor een persoon. Meisjes dromen om zelf net zo mooi te worden als de barbie pop waarmee ze spelen en het heeft duidelijk een negatieve invloed op uw kind.

Bron: Buzzfeed
Real Body Barbie
Maar u wilt uw kind natuurlijk ook niet het plezier ontnemen om met een pop te spelen. Kunstenaar Nickolay Lamm en zijn ontwerp van de 'Real Body Barbie' kunnen u daarbij helpen. Hij heeft de gemiddelde proporties van een 19 jarige meisje onderzocht en met zijn resultaten een ontwerp gemaakt van een nieuwe barbie. De nieuwe barbie is korter, haar boezem is kleiner en haar armen, taille, benen en billen zijn dikker.

Dat lijkt er meer op of niet? Het herkenbare blonde haar en blauwe ogen van een originele barbie is behouden, maar de maten zijn nu wel realistisch. Ik vind het een super ontwerp en de Real Body Barbie zou, in plaats van de originele Barbie, in alle schappen moeten liggen. Bij deze wil ik Sinterklaas adviseren om alleen nog maar de Real Body Barbie cadeau te doen met pakjesavond. U heeft toch ook het beste voor met de kinderen?

Wat vind jij van de Real Body Barbie? Wil je ook dat ze in alle winkelschappen ligt of vind je met de originele Barbie niets mis?