donderdag 9 januari 2014

Aziaten niet meer trots op afkomst?


Iedereen weet natuurlijk dat mensen in Azië een ander soort vorm van ogen hebben dan mensen in het Westen. Maar de laatste jaren lijkt het wel of Aziaten hier niet meer trots op zijn. Het schoonheidsideaal is drastisch veranderd en veel Aziaten laten een oogcorrectie doen om er Westers uit te zien. Maar waarom? 

Oogcorrectie
Bron: Fanpop
Bij de ogen van Westerse mensen kun je bij het openen van de ogen het ooglid nog zien. Bij Aziaten is dat niet zo. Tijdens een operatie wordt dan als het ware een 'vouw' in het ooglid gelegd waardoor uiteindelijk de ogen wat groter lijken. De ingreep is niet heel erg duur of ingrijpend en het wordt tegenwoordig in Azië vaak als aantrekkelijk ervaren als je Westerse ogen hebt. Deze ingreep is dan ook een veel voorkomende procedure in Azië.

Schoonheidsideaal vroeger
Voorheen had de Aziatische cultuur een heel ander schoonheidsideaal dan het Westerse. Waar wij hier in het Westen veel geld uit geven voor een mooi gebruind kleurtje, gebeurde dat in Azië niet. Zij associëren een gebruinde huid met armoede. Mensen die buiten op het land werken verdienen niet veel geld en worden bruin, mensen die niet hoeven te werken zitten voornamelijk binnen en zijn dus 'bleek'. Aziaten deden er dus alles aan om zichzelf zo bleek mogelijk te houden zodat ze er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien.
Ook is er een verschil met hoe het lichaam van vrouwen er uit hoort te zien. In Azië staan op advertenties van sportscholen vaak hele dunne vrouwen met amper spieren. In de Westerse cultuur staan er juist vrouwen op met een gezonde spierlaag. Dit heeft ook weer te maken met de associatie van armoede. Vrouwen die hard moeten werken worden gespierd en zijn dus arm, vrouwen die niet werken zijn dun en rijk.
Voor mannen is er ook een verschil in schoonheid. In het Westen horen de nagels netjes en kort afgeknipt te worden. In Azië laten de mannen hun nagels zo lang mogelijk groeien. Zo kunnen andere mensen zien dat hij geen zwaar werk doet en het zichzelf kan permitteren om nagels te laten groeien.

 Bron: politicsoffashionuiuc
Schoonheidsideaal nu
Tegenwoordig is dat schoonheidsideaal sterk aan het veranderen. De nieuwe generatie Aziaten willen er alleen nog maar uitzien als Westerse mensen. Zij zijn besmet met het schoonheidsideaal van het Westen en doen er alles aan om er ook zo uit te kunnen zien. De Westerse media heeft dus zelfs invloed op de Aziatische cultuur! Het meest kenmerkende van Aziaten zijn hun vorm van ogen. Waarom zou je dat toch laten veranderen. Ik vind Aziatische vrouwen prachtig. Ben trots op je afkomst!