donderdag 9 januari 2014

Big is beautiful

We hebben al een aantal schoonheidsidealen in verschillende culturen bekeken, maar we zijn er nog geen tegengekomen waar de vrouw mooi wordt beschouwd als ze dik is. In Afrika is dat wel zo: 'Big is beautiful'! De vrouwen daar zouden ons uitlachen als ze zien hoeveel moeite wij wel niet doen om slank te blijven. 


Bron: Wilde Kust
In Afrika is het een statussymbool als je dik bent. Door een vetkwab hier en daar geniet je veel meer aanzien. Een slanke vrouw is daar verre van aantrekkelijk. Als je slank bent, krijg je niet veel te eten en zal je waarschijnlijk wel arm zijn. En wie wil er nou een arme vrouw?

Soms worden vrouwen maanden voor hun huwelijk opgesloten in een zogenaamde 'fattening hut'. Het doel is dat ze hier nog zoveel mogelijk aankomen voordat ze gaat trouwen, zodat ze er op haar best uitziet tijdens het huwelijk. Dat klinkt gek toch? Of is het andersom juist gek?

Ik denk dat het heel belangrijk is om een evenwicht te vinden tussen dik en dun. Je moet gewoon gezond eten en af en toe kun je ook wel eens wat snacken. Zorg dat je genoeg beweging krijgt en let niet te veel op je gewicht. Als je gezond bent dan gaat dat vanzelf wel goed. Laat je niet beïnvloeden door hoe de media vindt dat je eruit moet zien, maar hoe jij je het beste voelt!