vrijdag 10 januari 2014

Straatartiest maakt statement tegen H&M

Misschien heb je het al voorbij zien komen op facebook, maar het leek mij een perfect nieuwtje om een post aan te wijden! Een onbekende Duitse straatartiest maakte een groots statement tegen H&M. 

Na wat research te hebben gedaan kwam ik erachter dat dit voorval al in de zomer van 2012 gebeurd is. Daar heeft een onbekende Duitse man een geweldige actie bedacht om mensen in te laten zien dat de beelden die de media ons laten zien, gemanipuleerd zijn.

Toen de nieuwe collectie 'swimwear' van de winkelketen H&M gelanceerd werd en de stad vol kwam te hangen met billboards en posters van veel te bruine en dunne modellen werd een Duitse straatartiest getriggerd. Hij snapt maar niet waarom de media per se altijd dit soort 'perfecte' beelden moet gebruiken om producten te kunnen verkopen. Elke keer als hij naar de enorme beelden in zijn stad keek werd hij erg boos en bedacht daarom een leuke actie.

Hij plakte alle billboards en posters in de stad vol met Photoshop tools. Dit is zeg maar een balkje met verschillend gereedschap waarmee je een foto kunt bewerken. Echt een geweldige actie. Ik wou dat ik 'm had bedacht! Deze man laat op een luide en duidelijke manier zien dat hij het niet eens is met het schoonheidsideaal dat de media ons opdringt.