dinsdag 14 januari 2014

Kledingadvies voor elk figuur

Iedereen heeft een ander figuur. De ene is wat voller dan de ander, maar dat hoeft niets uit te maken. Het gaat erom dat je kleding draagt, dat goed bij je figuur past. Benadruk je sterke punten en camoufleer je zwakke punten.  Hier vind je kledingadvies voor elk figuur!


Peer

Kenmerken: Je hebt relatief smalle schouders, kleine borsten, smalle taille, brede heupen en bredere bovenbenen, billen en dijen.

Valkuilen: Omdat je van boven slank bent, heb je de neiging om strakke topjes te dragen. Dit moet je juist niet doen! Door strakke topjes te dragen, benadruk je de breedte van je heupen, billen en benen alleen maar meer.

Advies: Draag wat lossere bovenkleding en probeer laagjes in je kleding te gebruiken. Een losse top met een jasje erop zal je goed staan. Het beste kun je broeken kopen met een 'boot-cut' en draag er een hak onder. Deze broeken lopen aan de onderkant wat wijder uit en door de hak ben je wat langer. Hierdoor lijken je heupen en bovenbenen smaller. Het beste kun je de broek in een donkere kleur pakken en met zakken op de billen. Jurkjes en rokken moeten bij jou in a-lijn vorm zijn (denk aan de vorm van de letter A). Zo valt het stof losjes om je curves en accentueert het je smalle taille en camoufleert je brede heupen.

Omgekeerde Peer
Kenmerken: Je hebt relatief brede schouders, een volle boezem, smalle heupen en mooie dunne benen.

Valkuilen: Omdat je zo'n mooie dunne benen hebt wil je die vaak showen door strakke broeken of leggings te dragen. Zo lijkt de bovenste helft van je lichaam alleen maar breder.

Advies: Diepe v-hals tops staan jou echt super. Zo oogt de bovenste helft van je lichaam smaller. Ga voor simpele tops en voor een drop-waist-dress. Het strakkere gedeelte van de jurk ligt dan niet bij de taille, maar juist bij de heupen. Niet veel vrouwen staat deze jurk, maar jij zal er de show mee stelen. Kies broeken of rokken die wat voller zijn. Wijduitlopende broeken en lange rokken zullen je echt goed staan. Het is juist belangrijk dat je benen wat voller lijken, zodat het in evenwicht is met de bovenste helft van je lichaam.


Appel
Kenmerken: Je hebt relatief brede schouders en een volle boezem, je bent wat voller rond de middel en hebt smalle heupen en benen.

Valkuilen: Appelfiguren proberen vaak hun lichaam te verstoppen. Zo lijken ze juist alleen maar voller.

Advies: Omdat je bovenlichaam een ronde vorm heeft is het belangrijk om structuur in je kleding te brengen. Gebruik vooral veel jasjes. Blazers zullen je goed staan. Probeer om diagonale lijnen in je kleding te krijgen. Bijvoorbeeld met wrap dresses. Je vouwt/wikkelt als het ware het jurkje om je lichaam. Kies topjes met grote en kleurrijke prints. Je hebt mooie dunne benen, dus laat ze ook zeker zien. Ga voor smalle, strakke broeken of met een boot-cut. Belangrijk is dat je broeken met een hoge taille pakt. Daar kun je je buikje mee verstoppen.

Zandloper
Kenmerken: Je heupen zijn in verhouding met de breedte van je schouders, een dunne taille en volle borsten.

Valkuilen: Jou lichaam is al erg mooi en sexy van vorm, vaak trek je dan kleding aan die te veel laat zien en dat is juist ordinair. 'Less is more!'

Advies: Ga dus voor simpele, nette tops, met een scoop neckline. Een scoop neckline is een lage ronde hals. Ga juist niet voor laagjes in je kleding, da verstop je die mooie taille die je al hebt. Dunne riempjes om je taille en jasjes die small zijn bij de taille, accenturen de sterke kanten van je lichaam. Strakke rokken net boven de knie, of eronder staan je het beste. Kies broeken die de natuurlijke vorm van je lichaam volgen, maar ga niet voor te strak. 'The sexiness is in seeing the curve, not giving it all away'.

Plank 
Kenmerken: Je bent slank en je schouders, taille en heupen zijn relatief gezien even breed.

Valkuilen: Je kiest vaak voor simpele en strakke kleding. De kunst is juist om wat meer curves in je lichaam te creëren.

Advies: Kies niet voor topjes met rechte lijnen. Kies juist voor asymmetrische of ronde zomen. Drukke topjes, met prints en ruffle details, off shoulder en haltertops staan je erg goed. Kies voor zachte jasjes met ronde vormen en blijf weg van rechte vormen. Broeken met een hoge taille en wrap dresses accenturen je lichaam op de juiste manier.

Ieder figuur heeft z'n mooie en minder mooie kanten. Door je op de juiste manier te kleden, komt elk figuur op z'n best uit.

Foto's bron: Youbeauty