vrijdag 27 december 2013

Plussize paspop

Ken je dat gevoel, dat je in de winkel een super mooie outfit op een paspop ziet en wanneer je het zelf past, het er niet uitziet? 

Modeketens gebruiken paspoppen waar kleding het beste in uit komt. Maar de maten van deze poppen zijn niet realistisch tegenover de gemiddelde maten van vrouwen in Nederland. Door deze poppen voelen vrouwen zich alleen maar onzekerder. Bovendien kopen vrouwen echt geen kleding waarin ze zichzelf niet mooi voelen. Dus waarom zouden we niet overstappen naar een nieuw soort paspop. Een paspop met realistische maten?

Het Zweedse warenhuis Âhléns is begonnen met de zogenaamde plussize paspoppen. Deze poppen hebben allemaal verschillende maten. De ene heeft een buikje, de ander heeft een grote buste, een met korte benen etc. Ik vind dit echt een super idee en alle modeketens zouden deze paspoppen aan moeten schaffen! 

Door de paspoppen slim aan te kleden kun je juist vrouwen laten zien hoe ze het beste hun figuur kunnen kleden. Vrouwen worden zo bewust van wat er precies mooi staat bij hun figuur. Wat vind jij? Denk je dat kleding op plussize paspoppen beter zal verkopen dan op dunne?