maandag 30 december 2013

Perfect men

Vrouwen laten zich beïnvloeden door ideaal
beelden die de media hen laat zien. Maar tegenwoordig zijn er ook veel mannen die leven met het idee dat ze moeten voldoen aan het schoonheidsideaal. 

Mannen worden dus ook beïnvloed door de perfecte beelden die de media hen voorschotelt. Heel slim gespeeld, want dit opent weer marketing mogelijkheden op de cosmetica branche. Misschien heb je het zelf al opgemerkt op televisie, billboards of in bladen: er wordt steeds meer reclame gemaakt voor mannelijke beauty producten. Doordat mannen zich gaan spiegelen aan dergelijke ideaalbeelden, kunnen ze zelf een laag zelfbeeld krijgen. Deze mannen zullen meer aan hun uiterlijk willen veranderen en gaan het beter verzorgen. Zo stijgt de vraag naar cosmetica voor mannen.

Uit een recent onderzoek is ook gebleken dat mannen die mannenglossy's lezen,  hier psychische schade aan kunnen ondervinden. Deze bladen stralen namelijk uit dat je gespierd moet zijn om een leuke partner te kunnen vinden. Lezers worden onzeker over hun lichaam en kunnen een ongezonde obsessie krijgen om hun lichaam te veranderen. Voorheen is nog nooit bewezen dat bladen dit soort invloed kunnen hebben op mannen, van vrouwen was het al langer kenbaar.

Vraagje aan de mannen: kunnen jullie je hierin terugvinden? Voel je een druk om te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal? Nee? Maar wat doe je dan al die uren in de sportschool? Houd jezelf niet voor de gek en geef het maar gewoon toe. Als ik naar de zonnebank ga zie ik stiekem toch meer mannen dan vrouwen..