maandag 23 december 2013

Bridalplasty

Iedereen wil toch een perfecte huwelijksdag? De meiden die aan het Amerikaanse programma Bridalplasty mee doen overdrijven dit wel heel erg. 

12 vrouwen namen deel aan deze bizarre reality show. Elke week strijden ze tegen elkaar om plastische chirurgie te krijgen. Aan het einde van de rit krijgt de winnares alle ingrepen op haar lijstje vergoed. Hiernaast zie je zo'n lijstje van een deelneemster. Een knappe, jonge vrouw die een hele waslijst heeft wat ze aan zichzelf wil veranderen voordat ze in het huwelijksbootje stapt met haar verloofde. Ze wil zelfs haar teen korter laten maken!

Toch verschrikkelijk dat deze vrouwen zo'n laag zelfbeeld hebben dat ze alleen willen trouwen als ze volgespoten zijn met botox, al het vet op hun lichaam weggezogen is en hun borsten vergroot en gelift zijn? Bovendien zijn deze vrouwen een half jaar weg van hun verloofde en op de dag van de bruiloft herkent hij zijn bruid niet eens meer. Ik snap dat echt niet!  Mensen die naar het programma kijken, denken dadelijk nog dat het normaal is.

Bij deze: Dat is het echt niet! Bridalplasty zorgt ervoor dat wij een vertekend beeld krijgen van wat schoonheid is. Op de dag van je bruiloft eruit zien als een stuk plastic zodat je aanstaande man en famille je niet eens meer herkend is alles behalve normaal.